Whisky Baczewski ponownie w sprzedaży. Wraca po latach

Przed wojną produkowana była w zakładzie we Lwowie. Teraz powraca na sklepowe półki. Pierwsze 6 tys. sztuk sprzedało się w zaledwie kilka dni.

Producent przyznaje, że przedwojenna receptura pozostała niezmieniona. Co ciekawe, dawniej spisano ją na papierze i zakodowano w celu utajnienia proporcji. Jak smakuje whisky z Polski? Jest słodka w smaku, ale jednocześnie orzeźwiająca.

Trunek jest już dziesiątym reaktywowanym alkoholem spośród tych, które kiedyś znajdowały się w cenniku J. A. Baczewski. Karta zawierała wówczas sto pozycji.

Warto wspomnieć, że na polskim rynku alkoholi widoczny jest znaczny wzrost popularności whisky. W 2016 r. sprzedaż złotego trunku wzrosła o ponad 15 proc. w stosunku do 2015 r.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj